Direktlänk till inlägg 23 maj 2014
Här kommer receptet på morotskakan som jag nyss gjorde. Receptet på kakan är Leila's recept, men jag gjorde en egen frosting då jag hatar när frostings bara smakar smör eller florsocker. Denna är len, mjuk, fyllig - och smakar creamcheese!
Morotskaka:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Creamcheesefrosting:
Vispa smör och creamcheese krämigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, och vispa till en slät och luftig frosting. Bred på frostingen när kakan är helt kall! Dekorera om du vill. Jag dekorerade min med citronmeliss.
Asså, jag är fan sämst på att blogga, haha. Varar i en vecka eller två, sen glömmer jag det. Vill ju blogga för det är roligt att kunna titta tillbaka på, och sen vet man ju själv hur kul det är att läsa andras bloggar. Inte för att jag har ett särsk...
Idag var min tredje dag på Mc Donald's :) Jag trivs kanon änsålänge, jag har börjat lära mig alla burgare och jag har inte fått någon riktig meltdown som jag trodde jag skulle få, haha. Det är ett jäkligt tufft tempo när ruschen börjar, men man är ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|